Rotumääritelmä

Yleisvaikutelma: Kokoonsa nähden amstaffi on hyvin voimakas, tasapainoinen koira. Lihaksikas, samalla ketterä ja tyylikäs sekä ympäristöstään hyvin kiinnostunut. Tanakkarakenteinen, ei korkeajalkainen eikä virtaviivainen. Kuuluisa rohkeudestaan.

Pää: Keskipitkä, kauttaaltaan syvä. Kallo-osa leveä. Otsapenger selvästi erottuva. Kirsu musta. Kuono-osa keskipitkä; pyöristynyt kuononselkä loiventuu jyrkästi silmien alla. Huulet tiiviit ja tasaiset. Leuat/Purenta: voimakkaat leuat. Alaleuka voimakas ja puruvoimainen. Tiivis leikkaava purenta. Posket hyvin korostuneet poskilihakset. Silmät tummat ja pyöreät, syvällä sijaitsevat ja kaukana toisistaan. Luomet eivät saa olla vaaleanpunaiset. Korvat korkealle kiinnittyneet, typistetyt tai typistämättömät, jälkimmäiset suositeltavat. (Huom. Suomessa korvien typistyskielto) Typistämättöminä korvien tulee olla lyhyet, asennoltaan puolipystyt ja ruusukorvat.Tyvestään taittuneet korvat ovat virheelliset.

Kaula: Paksu, hieman kaartunut, keskipitkä ja päätä kohti kapeneva. Ei löysää kaulanahkaa.

Runko: Ylälinja laskee loivasti säästä kohti lantiota. Lievä, lyhyt viistous lantiosta hännän tyveen. Selkä melko lyhyt. Lanne hieman ylöspäin vetäytynyt. Rintakehä kylkiluut hyvin kaareutuneet ja lähellä toisiaan, rintakehän takaosa syvä. Eturaajat melko kaukana toisistaan, jotta syvällä ja leveällä rintakehällä on tilaa kehittyä.

Raajat: Eturaajat: Yleisvaikutelma suorat, luut vahvat ja pyöreät. Lavat voimakkaat ja lihaksikkaat, lapaluut leveät ja viistot. Välikämmenet pystyt, eivät lainkaan taipuneet . Käpälät keskikokoiset, hyvin kaareutuneet ja tiiviit.

Takaraajat: Yleisvaikutelma hyvin lihaksikkaat, eivät sisä- eivätkä ulkokierteiset. Kintereet matalat. Käpälät kuten etukäpälät.

Liikkeet: Joustavat, eivät rullaavat eivätkä peitsaavat.

Karvapeite: Karva lyhyt, tiivis, jäykäntuntuinen ja kiiltävä. Väri mikä tahansa yksivärinen, kirjava tai laikukas on sallittu. Täysin valkoinen, yli 80% valkoinen, musta punaruskein merkein ja maksanruskea väri eivät ole suositeltavia.

Koko ja paino: Korkeuden ja painon on oltava suhteessa toisiinsa. Suositeltava säkäkorkeus uroksilla on 45,5 – 48 cm, ja nartuilla 43- 45,5 cm.

Virheet: Kaikki poikkeamat edellä mainituista kohdista luetaan virheiksi suhteutettuna virheen vakavuuteen. Lihanvärinen kirsu, vaaleat tai vaaleanpunaiset silmät, liian pitkä tai huonosti kannettu häntä, ylä- tai alapurenta.

Huom: Uroksilla tulee olla kaksi normaalisti kehittynyttä kivestä täysin laskeutuneina kivespusseihin.